Misiune - Maurer Imobiliare: Avantgarden 3 Sibiu
0
locuințe vândute

"Vreau să îndeplinesc visurile oamenilor"

Simon Andreas Maurer - Fondatorul Maurer Imobiliare:

 

M-am născut într-o familie de sași, în România, iar valorile pe care părinții mi le-au implementat de mic copil continuă să îmi ghideze viața și acum, la maturitate. Sunt conștient astăzi că fără aceste principii nu aș fi ajuns ceea ce sunt acum.

Deși de la vârsta de 16 ani am trăit în Germania, tot timpul am avut gândul îndreptat spre locul în care m-am născut, spre România. Așa se face că în 2005 am revenit în locurile natale cu dorința de a face ceva pentru țara mea  și pentru oamenii de aici.
 
Domeniul imobiliar a fost terenul în care creativitatea și inovația s-au împletit și mi-au pus înainte posibilitatea de a ma dezvolta. Astfel am început primul proiect imobiliar, la Cluj în anul 2005, proiect pe care l-am finalizat în 2006.
 
M-am mutat apoi în centrul țării, în Brașov, unde am pus bazele unui proiect ambițios – vreme de doi ani de zile, din 2006 până în 2008, am construit 365 de apartamente în zona de nord a orașului.
 
Cu toate că primeam semnale din Occident că tsunami-ul crizei economice va lovi și România, începutul instabilității de pe piața financiară m-a găsit într-o situație dificilă: aveam un credit bancar de 1,8 milioane de euro și un teren de 9,5 ha. Primul gând a fost să vând terenul pentru a-mi acoperi datoria, însă nimeni nu cumpăra cu toate că am coborât prețul terenului până la 30 euro/mp, de la 200 euro/mp, cât fusese inițial.
 
Aici intervine miracolul pe care Dumnezeu l-a înfăptuit în viața mea. În momentul în care am decis să mă las pe deplin călăuzit de El, ideile păreau că prind glas: mi-am spus că trebuie să-mi adaptez proiectul imobiliar la vremurile pe care le trăim, astfel, a luat naștere sloganul: “Rata mai mică decât chiria”, cuvinte care s-au transformat în realitate. Apartamentele pe care le construiam erau accesibile din punct de vedere financiar tuturor celor care doreau să le cumpere.
 
Așa se face că în 2009, în plină criză financiară, înainte de a pune prima cărămidă a blocului, vândusem deja 83 de apartamente. Acest lucru m-a făcut să realizez că oamenii se încred în promisiunile pe care le-am făcut înaintea lor în ciuda nesiguranței care domnea peste tot în țară.
 
Astfel, Avantgarden3 by Maurer Imobiliare, un proiect care părea sortit eșecului,  avea să scrie atât în viața mea, a familiei mele, cât și în viețile colegilor mei minunea unei trăiri alături de Dumnezeu.
 
În prezent, în anul 2015, am ajuns la un număr de peste 2200 de apartamente vândute, iar planurile nu se opresc aici. Am demarat la Sibiu un nou proiect marca Maurer Imobiliare prin care ne dorim să le oferim locuitorilor din Sibiu aceeași experiență minunată, același stil de viață occidental pe care l-am oferit clienților noștri din Brașov.